La cinta verde


Cornuts i pagar el beure
Juny 30, 2010, 11:10 am
Filed under: Nacional | Etiquetes: , , , , ,

El Tribunal Constitucional ha anul·lat parcial o totalment 14 articles d’aquell Estatut -de mínims, cal recordar-ho- que jo, com tants altres, vàrem anar a votar ara fa cinc anys. Per aquests senyors i senyores –ses senyories– la seva constitucionalitat passa perquè la meva llengua deixi de ser preferent dins de l’àmbit de les administracions públiques i també dels mitjans de comunicació públics de Catalunya. Diuen que, al seu entendre, això és “anticonstitucional”. I rebaixen l’autoritat del català, fins a convertir-lo en una llengua d’ús normal.I per si algú la qüestió de la llengua no li resulta tan important, els del Constitucional l’engresquen amb una nova retallada que, aquest cop, toca la butxaca. La regulació en matèria fiscal prevista a la carta estatutària també ha suspès la prova de foc, alhora que s’anul·la aquell article que establia que la Generalitat aportaria recursos financers per garantir l’anivellament i la solidaritat a la resta de comunitats autònomes (…) “sempre que duguin a terme un esforç fiscal també similar”. La celebèrrima solidaritat del cafè per a tots. És a dir, continuarem pagant més, rebent menys i essent titllats de lladres per una caverna mediàtica que cada cop escup unes ombres més inquietants i atemoridores.

No conformes amb la mutilació del nostre Estatut, aquests senyors i senyores de les punyetes -en sentit literal, no s’ofenguin pas- ha decidit sotmetre a interpretació un total de 23 articles i 4 disposicions addicionals. Així doncs, queden subjectes a la seva minuciosa interpretació els drets històrics del poble català, aportant una lectura pròpia que fixa com a símbols nacionals, la bandera, la festa i l’himne. Les inversions en infraestructures, la cessió i la gestió de tributs i impostos especials i l’IVA, també seran susceptibles de ser sotmesos a la seva mirada crítica, fent-ne la interpretació que considerin més escaient en cada moment.

En definitiva, una no sap ja a quina verge emparar-se. Després de quatre anys, un Tribunal Constitucional que en cap moment hauria d’haver acceptat un recurs contra un text aprovat pel Parlament de Catalunya, negociat i aprovat per les Corts espanyols i referendat pel poble català, tira per terra qualsevol aspiració d’un futur esperançador. Un Tribunal Constitucional amb membres que han depassat de llarg la data de caducitat del seu envàs, deslegitimat per la seva més que evident politització, mancat de tota moralitat. D’un cop de ploma, ensorra la decisió sobirana del meu poble, el poble de Catalunya, tal i com la vàrem expressar democràticament a les urnes.

A l’altra banda, el Partit Popular riu vantant-se de la victòria del seu recurs, mentre el PSOE li recorda que l’Estatut Català és constitucional en un 95% i que, al seu entendre, han perdut la partida. Uns se’n fumen dels altres. I qui dia passa any empeny. El problema és que cada dia que passa existeix menys marge de maniobra. La humiliació és absoluta. Hem anat tibant la corda. I la corda s’ha trencat. Ara, com sempre, cal alçar la veu i apel·lar a la nostra dignitat.

Perquè la voluntat d’un poble, expressada en referèndum, no pot ser trepitjada com si res.

Perquè som una nació, i, com a tal, nosaltres decidim.

Anuncis

2 comentaris so far
Deixa un comentari

Que se’n vagin fent a la idea: un tribunal, per molt constitucional que sigui, mai ens podrà imposar uns sentiments. Ens podran mutilar l’Estatut o retallar competències per mai ens podran canviar les idees; i, encara que els hi pesi, continuarem pensant, somiant, estimant i, fins i tot, odiant en català. Per molt que ens ataquin, ens retallin o ens qüestionin, els catalans sabem perfectament que som i serem una nació. I com a tal hem de demostrar que som nosaltres qui decidim cap a on volem anar. És hora d’alçar la veu i de fer-nos sentir, a veure si cridant ens escolten d’una vegada. Ens veiem dissabte 10 a Passeig de Gràcia.

Comentari per Núria Pueyo

coincideixo totalment amb tu! Però la por a la democràcia és tan gran que a Madrid mai no donaran permís per una consulta al poble de Catalunya. Mireu el cas de Kosovo, només Espanya i Malta van votar en contra del reconeixement d’aquest estat dins la UE…

Comentari per Gemma Aguilera
Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s%d bloggers like this: